2018. 09. 29.

A hónap autogramja - Csengetett, MyLord?



Az, hogy egy 30 éves brit TV-sorozatnak milyen sikere van kis hazánkban a mai napig, arra ékes bizonyíték az a közönségtalálkozó, amit éppen az évforduló alkalmából szerveztek lelkes rajongók, s majd' 900-an néztük tátott szájjal kedvenceinket. Az esemény közösségi finanszírozással jöhetett létre, s több hónapos előkészülettel, egyeztetésekkel, s talán a szervezők által sem várt hatalmas sikerrel zárult. Igen, siker volt a javából, hiszen nem volt kis munka  a színészeket idereptetni, a programokat, megszervezni, a szállást, ebédet biztosítani, s közben megfelelni a többi rajongónak, hogy mindenkinek örömet szerezzenek. Azt el kell mondjam, az egész bagázs ingyen és bérmentve jött Magyarországra, s olyan kedvesek, aranyosak voltak, látszott az őszinte öröm az arcukon, s ez oda - vissza működött. Sokan találgatják, találgatjuk, miért lehet ez a sorozat olyan sikeres nálunk, szerintem ez nagyban köszönhető azoknak a szinkronszínészeknek, akik a Tiszteletreméltó Teddy-nek,  Mrs. Lipton-nak, Ivy-nak és az összes szereplőnek kölcsönözték a hangját. Annyira helyén vannak a poénok, annyira finoman van tálalva minden (holott komoly témákat vet fel), egyszerűen telitalálat minden egyes szituáció, a karakterek, a történet...
A találkozó első felében a szinkronszínészekkel volt egy kis beszélgetés és Szinetár Miklós is tiszteletét tette, akinek köszönhetjük tulajdonképpen, hogy behozta a sorozatot az országba. A beszélgetés végén aztán jött a frissítő nyüves pezsgő, amit maga Mr. Twelvetrees szervírozott a szinkronszínészeknek, bevallom őszintén, engem ez hatott meg a legjobban, ki az, aki manapság ezt megcsinálná ? A kis szünet után aztán jöttek egyenként hőseink és csak mosolyogtak és mosolyogtak, meséltek, őszintén.
Lelkesen, örömmel, s olyan kulisszatitkokat árultak el, amit mi rajongók mindig is tudni akartunk. Sokunk kedvence, Mabel például a forgatások alatt magyarul tanult, vagy hogy Cissy-nek hosszú haja volt és volt olyan jelenet, amikor még parókát viselt, de állítása szerint nagyon rossz volt, úgyhogy inkább gyorsan levágatta a haját. Voltak mókás jelenetek, pl. a parkban, mikor James lehajolt és elszakadt a nadrágja.
Azt tudtátok, hogy Miss Cissy-t alakító Catherine Rabett először Miss Poppy szerepére jelentkezett? 
Felejthetetlen este volt, sok-sok élménnyel és nevetéssel és így egy héttel a találkozó után már végképp látszik, mennyire jól érezte magát itt  Susie Brann, Catherine Rabett, Amanda Bellamy, Michael Knows és Jeffrey Holland, hiszen megtisztelték a szervezőket és persze a rajongókat is, hogy megköszönjék levélben is azt a sok szeretetet, amit kaptak. Mi köszönjük. 





2 megjegyzés:

  1. Congratulations ! :)
    https://paulin10.blogspot.com/2018/09/150-adam-nawaka.html

    VálaszTörlés
  2. Congratulations!
    https://autografymateuszz90.blogspot.com/2018/09/430-joanna-jozwik.html

    VálaszTörlés