2018. 06. 01.

Kimi Raikkonen

A finn autóversenyző 1979. 10.17-én született Espoo-ban. Gyermekkorában gokartozott és sorra nyerte a junior gokartbajnokságokat, majd később a felnőttek mezőnyében is bizonyított. 1999-ben kezdett formulaautókkal versenyezni , ahol eredményeire Peter Sauber is felfigyelt, s meghívta tesztelni a Sauber - csapathoz. A 2001-es szezonra le is szerződtette Nick Heidfeld csapattársaként, s már az első versenyen pontokkal hálálta meg a bizalmat. A következő szezont már a Mclaren Mercedes-nél töltötte az éppen visszavonuló honfitársa, Mika Hakkinen helyén.
Első győzelmét 2003-ban, a Maláj-nagydíjon ünnepelhette, s az egész szezonban nyújtott jó teljesítményének köszönhetően 2. lett összetettben.
2007-ben szerződött a Ferrarihoz, s mindjárt első versenyét győzelemmel ünnepelhette. Sikeres és kevésbé sikeres szezonok után 2012-ben a Lotus versenyzője lett ahol két éves szerződése után ismét a Ferrarinál kötött ki. Csapattársával, Sebastian Vettellel úgy néz ki, jól megértik egymást, s nincs ellenükre, ha együtt kell versenyezniük.
Raikkonent is utolérték a zaklatási botrányok, éppen tegnapi hír, hogy még 2016-ban Kanadában egy bárban nem éppen megfelelő módon mutatta ki egy hölgynek a tetszését, aki megzsarolta a sportolót - nem kis összeget követelve-, hogyha nem fizet, nyilvánosságra hozza a történteket.
Kimi tagadja a vádakat és meg is tették a megfelelő lépéseket az ügyben. A hétvégén pedig ugye jön a a Kanadai Nagydíj. Milyen véletlen, ugye?

1 megjegyzés: