2018. 08. 31.

A hónap autogramja - Systems In Blue

A '80-as években ragadt sorstársaimnak nem kell bemutatnom a következő együttest, aki viszont még nem ismeri, annak igyekszem minél jobb színben feltüntetni a Systems In Blue-t.
Nem ma kezdték a világ meghódítását, sokan nem is gondolnák, mely előadókkal és zenekarokkal dolgoztak együtt, persze leginkább ez a frontemberről, Rolf Köhler-ről mondható el, akinek tulajdonképpen a Modern Talking - hangzást is köszönhetjük. Rolf 1954. május 24-én született Hamburgban. Kezdetben álnéven próbálkozott és adott ki dalokat Marc De Ville néven, így született meg pl. az "Annie (I Don't wanna talk) " vagy a "Walking alone in the rain". Az igazi áttörés a Modern Talking - révén jött meg számára, mikor '84-ben csatlakozott a színfalak mögött a csapathoz és megalkották az összetéveszthetetlen hangzást.
A történetbe nem mennék bele, mert ez nem egy Talking-oldal :D
A duó feloszlását követően a Dieter Bohlen-féle Blue System-el tartott és valamelyeset tovább tudták vinni a közös munkát.
2003-ban saját bandát alakított Michael Scholz, Detlef Wiedke és a producer Thomas Wildrat társaságában, s el is jutottunk a Systems In Blue-hoz. Számos önálló project mellett dolgoztak pl. Mark Ashley-vel, Patty Ryan-al, s egészen elkényeztettek minket még a 2000-es évek  második felében is ezzel a hangzásvilággal.
Sajnos azonban hatalmas csapás érte a zenésztársadalmat, rajongókat, mikor 2007-ben Rolf Köhler meghalt, s azt hiszem egy korszak is vele távozott.
Persze ezek után is nagyszerű dalok születtek, nem is olyan régen pedig azt hiszem sikerült visszatalálniuk az utukhoz (innen is üdvözlöm Hargittay Gábort), érdemes meghallgatni a tavaly megjelent "Melange Bleu" albumukat, Itamar Moraz keze munkájával igen kiváló korong született.
A rég áhított autogram pedig vééégre megérkezett.  




4 megjegyzés: